خرما
اهمیت میوه خرما به اندازه ای است که در قرآن کریم تنها در مورد هسته این میوه سه کلمه و توصیه جداگانه ذکر شده است.
کلمه « قطمیر » به معنی پرده یا روپوشی که روی هسته خرما را پوشانده است، یک بار در قرآن در آیه 13 سوره فاطر آمده است.
کلمه «نقیر » قسمت پشت هسته خرما را می گویند که 2 بار در آیه های 53 و 124 سوره نساء آورده شده است.
« فتیل» نیز به نخ روی هسته خرما گفته می شود که 3 بار در آیه های 49 و 77 سوره نساء و آیه 71 سوره اسراء ذکر شده است.
این میوه سرشار از فیبر طبیعی است و روغن، کلسیم، گوگرد، آهن، پتاسیم، فسفر، منگنز، مس و منیزیم به وفور در آن یلفت می شود. به علاوه خرما سرشار از ویتامین ها و مواد معدنی مختلف است. به روش های مختلفی مانند مخلوط کردن شیره خرما با شیر، خوردن آن با نان و کره و تهیه غذا و شیرینی های لذیذ و مقوی متنوع از این میوه استفاده می شود.
خرما در درمان یبوست، اختلالات روده ای، مشکلات قلبی، ضعف جنسی و اسهال مفید است و جزو مواد غذایی ملین است.